Interface projects

Google

Project specifications

Location: Switzerland
Installation m²: 11,350 m²

Google is no ordinary company, and when it came to designing the interior of their European Engineering Centre in Zurich, they wanted something a little different.

Their vision was to create a fun and stimulating environment that celebrated the individuality and creativity of their employees, as well as the innovative nature of their work.

Architecture and design firm, Camenzind Evolution, was commissioned to work on the project, and after consulting with Google employees as to what they wanted to see, they came up with a breath-taking response.

Take a tour of the building and you’re transported between a series of mini-environments, each a product of the employees’ imagination. Sailing boats, ski gondolas, penguins, igloos, telephone booths and an aquarium water lounge are just some of the sights you pass on your journey.

With such striking themes around every corner, the real challenge came in selecting the right flooring products to enhance each environment. This is where Interface came in.

The flooring used was either carefully chosen from our existing product range, or in many cases, specially created to perfectly compliment these uniquely themed spaces.

An example of one such bespoke product can be seen as soon as you enter the Google building. Starting in the reception area, the carpet has a red band running through it creating the impression of a winding path for visitors to follow. Leading through the ground floor the path delivers them to the meeting rooms at the back of the building.

This subtle, quirky touch – stunningly executed using the Design Unlimited service – perfectly sets the tone for the whole Google experience.

Find your local representative