Interface projecten

WZH Oosterheem

Project specificaties

Locatie: Nederland
Aantal m2: 85 m²

Duurzame diensten: Cool Carpet®

Ontwerpdiensten: Concept Designer

Gebruikte producten

  • Urban Retreat 101 - Stone Ivy
  • Urban Retreat 103 - Ivy
  • Urban Retreat 102 - Stone
“Door middel van licht, geur, geluid en voelen worden de zintuigen geprikkeld en kunnen onze cliënten tot rust komen, en de ‘natuurlijke’ ruimte ontdekken. Deze kamer is zo ontworpen dat het lijkt alsof je op een open plek in het bos staat.”
John Hagers, projectadviseur facilitaire zaken en begeleider van nieuwbouwzaken voor WZH.

De Boskamer, een kamer met gevoel
WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) Oosterheem is gelegen in het centrum van Zoetermeer en functioneert als een nieuw thuis voor ouderen die intensieve zorg nodig hebben. Sinds januari 2013 staat het professionele team klaar voor de cliënten en hun familie in dit bijzondere familiehuis. Warm, modern, sfeervol en eigentijds. WZH Oosterheem is een vernieuwend woonconcept. Het buitenleven is naar binnen gehaald. Dit komt terug in de natuurlijke materialen, tinten en patronen die de aankleding van de appartementen, huiskamers en algemene ruimtes sfeer geven. In WZH Oosterheem is een specifieke themakamer ingericht: de Boskamer. Hier wordt buiten letterlijk naar binnen gehaald.

De Boskamer is een zeer toegankelijke en duurzame ruimte geworden. Dit is gelukt door de keuze voor het gebruik van echte bomen die in de kamer staan, het mos op de wanden en de echte vogeltjes die er fluiten. Tijdens het ontwerpen van deze kamer ontstond het idee om ook een natuurlijk product, zoals mos of gras, op de vloer te verwerken om zo een bospad te creëren.

Op een beurs kwam ik in contact met Interface. Daar was de collectie Urban Retreat uitgestald en ik was meteen verkocht door het unieke design van het product. Door de vlekkeloze samenwerking met de Concept Designers van Interface en de installatie door een professionele stoffeerder is de vloer als een echt bospad geworden en vormt het een mooi geheel met de rest van de kamer.

“Door het gebruik van deze vloer in combinatie met het mos op de wanden is de akoestiek perfect in de Boskamer. Mede hierdoor is de kamer ideaal om tot rust te komen of zelfs te mediteren.”
John Hagers

De cliënten van WZH Oosterheem zijn zeer enthousiast over de Boskamer. Ze vinden het heerlijk om in deze kamer te verblijven. En niet alleen de bewoners gaan er graag naar toe, maar ook de kinderen en kleinkinderen maken graag even een korte wandeling door de Boskamer.

De Boskamer heeft meerdere doeleinden gekregen, het is ook een kamer geworden waar het personeel luncht en waar vergaderingen en besprekingen met familie van cliënten worden gehouden. Het is een ‘open’ kamer geworden waar iedereen welkom is.

Urban Retreat is geïnspireerd op het concept van ‘biofilie’, de instinctieve liefde van de mens voor de natuur. Terwijl onze woon- en werkomgeving steeds meer verstedelijkt, gaan mensen op zoek naar een link met de natuur. Biofilisch design vormt een belangrijke bron van inspiratie voor ontwerpers over de hele wereld om de natuur weer terug bij de mensen te brengen. De levende wereld om ons heen te spiegelen in interieurontwerp en de materialen, helpt bij de realisatie van de fundamentele wens van de mens om in harmonie te leven met de natuur. Urban Retreat haakt in op deze toenemende trend.

Neem contact op met een accountmanager