Interface projecten

Nu Skin

Project specificaties

Locatie: België
Aantal m2: 1,214 m²

Gebruikte producten

  • Urban Retreat Grass Flax
  • Urban Retreat Flex
“We hebben ervoor gekozen om op deze verdieping vergaderruimtes, open werkplekken en een aantal gesloten kantoren te vestigen. Daarnaast zijn op deze verdieping ook de meest creatieve afdelingen ondergebracht en de copy corner en de kantine. Aangezien de entree zich op de derde verdieping bevindt zijn de medewerkers die hun werkplek op de derde verdieping gevestigd hebben, hierdoor genoodzaakt ook gebruik te maken van de eerste verdieping.”
Steven Valkeniers, Architect bij GLOBAL.

Nu Skin – Gezonde omgeving


Het in 1984 opgerichte cosmeticabedrijf Nu Skin, biedt verzorgingsproducten aan die uitsluitend ingrediënten van topkwaliteit bevatten. Met hart en ziel is Nu Skin toegewijd aan het creëren van producten en hulpmiddelen om miljoenen mensen ter wereld op weg te helpen naar een mooie toekomst.

Door de uitbreiding van het bedrijf in België was er meer kantoorruimte nodig. Nu Skin bevond zich op dat moment in een pand in Zaventem op de derde verdieping. De eerste verdieping van hetzelfde pand stond leeg en klaar om door Nu Skin gebruikt te worden. Voor de inrichting van deze nieuwe verdieping is de hulp ingeroepen van GLOBAL, het architectenbureau dat tevens de derde verdieping een paar jaar eerder had ingericht. GLOBAL kreeg de opdracht om op de nieuwe verdieping een aantal nieuwe functionele plekken te creëren waar iedere werknemer van elke afdeling zich tot angetrokken moest voelen.

“De collectie Urban Retreat die is gebruikt voor Nu Skin heeft een uniek en onderscheidend design met kleurenschema’s die je nergens anders vindt. De groen met bruine kleurencombinatie met de overgang straalt een ‘healthy feeling’ uit en geeft een nieuwe dimensie aan het kantoor waarbij je je echt in de natuur waant. Bij Nu Skin waren ze vanaf het eerste ontwerp laaiend enthousiast over de vloer.”
Adriana Marenco, Architect bij GLOBAL

Het bedrijf Nu Skin werkt voor haar producten uitsluitend met natuurlijke ingrediënten. Om het imago van het bedrijf te versterken is in het interieur van het kantoor eveneens gebruik gemaakt van natuurlijke materialen of materialen die verwijzen naar de natuur. Dit is een van de redenen dat de keuze voor de vloer is gevallen op Interface.

Naast het unieke design is er ook gekozen voor een zachte vloer van Interface vanwege de akoestische voordelen die een dergelijke vloer met zich meebrengt in de veelal open ruimtes van de afdeling. Maar ook de bedrijfsfilosofie van Interface, de duurzame productie en het gebruik van gerecyclede materialen in de producten speelden mee in de keuze.

Urban Retreat is geïnspireerd op het concept van ‘biofilie’, de instinctieve liefde van de mens voor de natuur. Terwijl onze woon- en werkomgeving steeds meer verstedelijkt, gaan mensen op zoek naar een link met de natuur. Biofilisch design vormt een belangrijke bron van inspiratie voor ontwerpers over de hele wereld om de natuur weer terug bij de mensen te brengen.

“De vloer van Interface heeft niet alleen in zijn look een verwijzing naar de natuur, maar voldoet ook aan de duurzame productie eisen.”

Zelfs eenvoudige maatregelen, zoals hier en daar planten neerzetten, meer daglicht binnenlaten of het personeel uitzicht geven op een mooi stuk natuur, kunnen ingrijpende fysieke, mentale en sociale voordelen opleveren. Voorbeelden hiervan zijn het verminderen van stress en het verhogen van het energie- en concentratieniveau van de mensen. En dit is de achterliggende gedachte bij de collectie Urban Retreat.

Neem contact op met een accountmanager