Interface projecten

CliniClowns

Project specificaties

Locatie: Nederland
Aantal m2: 1,218 m²

Duurzame diensten: TacTiles™

Gebruikte producten

  • Berolinum - Velten
  • Etruria - Curtun
“Het karpet is gemakkelijk schoon te maken en helpt bij een goede akoestiek in de grote ruimte! Want naast de 70 clowns is CliniClowns natuurlijk een lopend bedrijf met de daarbij behorende bedrijvigheid en dus is de akoestiek uitermate belangrijk.”
Anne Marie Imbens, Hoofd bedrijfsbureau CliniClowns.

CliniClowns, het huiskamergevoel met een lach

Plezier is het zichtbare visitekaartje van de CliniClowns. De kracht van een lach betekent voor CliniClowns dat het zieke kind alle spanning van zich af kan lachen en weer nieuwe energie krijgt. Dit doen de clowns door in ziekenhuizen en zorginstellingen bij kinderen aan het bed te spelen, maar ook door afleiding en plezier via internet, evenementen door het hele land en speelkoffers in ziekenhuizen.

Omdat de CliniClowns op de oude locatie uit haar jasje groeide, bevindt het kantoor zich sinds 2,5 jaar op een nieuwe locatie in Amersfoort. Niet zomaar een pand, maar de oude Wielendaaierij op de voormalige Wagenwerkplaats van NS van Amersfoort. In dit gerenoveerde pand is niet alleen plek voor het kantoor van CliniClowns, maar bevindt zich ook een trainingsruimte voor clowns en een webcamruimte die gebruikt wordt voor het chatten en webcammen tussen de clowns en kinderen met een ziekte en/of handicap.

“Voornamelijk de akoestiek en warmte waren moeilijk oplosbare aspecten. Om de betonnen vloer minder koud en kil te maken is er uiteindelijk gekozen voor een groot karpet van tapijttegels van Interface. Dit kleed heeft verschillende, rustige kleuren en ook verschillende texturen en hoogtes wat het een warme uitstraling geeft. Voor mij was het een enorme verassing wat de mogelijkheden van tapijttegels zijn en hoe mooi het eindresultaat is geworden.”
Anne Marie Imbens, CliniClowns.

Het was nog een hele klus om dit pand, dat nog volstond met oude machines, een goede opknapbeurt te geven. Het doel van de renovatie was wel om de authenticiteit, van het ondertussen monumentale pand, te behouden. Maar de betonnen vloer die er lag was wel erg koud en kil. Samen met de architecten is er een heel plan gemaakt voor het interieur van het pand.

Bij het uiteindelijke ontwerp voor de indeling van het pand waren er veel verschillende collega’s betrokken. Ondanks de hoogte van het pand is het resultaat warm, vriendelijk en huiselijk geworden. Dit versterkt het huiskamergevoel dat ze willen uitstralen. Jaarlijks komen er veel bezoekers en met dit vernieuwde pand kunnen de medewerkers goed laten zien wat CliniClowns allemaal doet.

De duurzaamheidsmissie van Interface heeft uiteindelijk ook meegewogen in de beslissing voor het vloerenplan, omdat ze bij CliniClowns ook gebruik maken van duurzame meubels.

Neem contact op met een accountmanager